COC Rotterdam

Veilige seks en andere handige tips


Schiedamsesingel 175
telefoon 010 - 41 41 555
secretariaat@cocrotterdam.nl
 

Soa Poli Rotterdam

www.soapoli.nl

7 SEPTEMBER 2009.
(GGD Rijnmond)
Bij de Soa Poli van GGD Rotterdam kun je terecht voor gratis onderzoek naar en - indien nodig - behandeling van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa). Een soa kun je oplopen als je onveilig hebt gevreeën. De soa-poli is bedoeld voor mensen met een verhoogd risico op soa.

Deze service komt in de plaats van de soa-check bij Erasmus MC.


PEP-campagne MANtotMAN

folder

VEILIG VRIJEN

Homoseks.nl is de zeer uitgebreide voorlichtingssite van de Schorerstichting voor homo's, lesbo's en bi's.

Op de website van de Stichting SOA vind je antwoorden op je vragen over HIV, condoomgebruik en hoe je voorkomt dat je een soa (seksueel overdraagbare aandoening) oploopt. Vroeger heette dat een geslachtsziekte. Ook voor informatie over seks zonder risico voor vrouwen die met vrouwen vrijen.

Digitale nieuwsbrief homogezondheid

Amsterdam, 6 maart 2002. Deze nieuwsbrief is een initiatief van de Schorerstichting en verschijnt minimaal één keer per maand. Schorer Homogezond wil met deze nieuwsbrief informatie bieden waarmee de lezers zelf een mening kunnen vormen. www.schorer.nl/e-male


Opvanghuis voor jongens

2 APRIL 2008.
(Zinnen)
Opvanghuizen voor vrouwen bestaan er al een tijd in Nederland. Sinds kort heeft Rotterdam nu ook een opvanghuis voor mannen en jongens die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Op 1 februari 2008 is de opvang geopend. Jongens die thuis problemen ondervinden of uit huis gezet zijn, bijvoorbeeld vanwege hun homoseksuele geaardheid, vinden er een veilig onderkomen.

Lees verder »»


Discriminatie, intimidatie en anti-homoseksueel geweld

Medewerkers van Telefoon en Inloop steunen je als je op je werk gepest wordt. Wij kunnen je ook helpen bij het doen van aangifte als je geïntimideerd wordt of het slachtoffer bent geworden van geweld tegen homoseksuelen.

Telefoonnummer Politie Rotterdam 010 - 274 04 78

De politie in de regio Rotterdam heeft geen Gayteam meer. Het team Jeugd- en Zedenzaken behandelt zaken van geweld tegen homo's en lesbiennes. Bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 22.00 uur en in de weekenden van 08.00 tot 16.00 uur, tel. 010 - 2740478. Gevestigd op het hoofdbureau van politie, Doelwater 5 (naast het stadhuis).

0900 - 8844 geen spoed, wel politie

Wat te doen bij geweld in wijk Cool (COC en Museumpark)?

Mishandeling, aanranding, beroving, bedreiging, afpersing. Deze zaken vinden regelmatig plaats op ontmoetingsplaatsen, zoals het Museumpark. Het politie-wijkteam Cool is verantwoordelijk voor onze veiligheid. Mocht je slachtoffer zijn geworden van een strafbaar feit schroom dan niet om aangifte te doen.

Hoe kun je aangifte doen?

  • Je kunt aangifte doen op elk politiebureau. Soms is het beter om een afspraak te maken.
  • Als je wilt kan in plaats van je eigen adres het adres van het bureau worden opgegeven als woonadres, dan komen je eigen adresgegevens niet in het proces-verbaal.
  • Bekijk de flyer van Radar >>>

Hoe is het wijkteam te bereiken?

  • Je kunt 24 uur per dag bellen met 0900-8844 en vragen naar een van de buurtagenten van het wijkteam Cool.

Nieuwe bereikbaarheid van i2rotterdam

1 DECEMBER 2009.
(Rotterdam Verkeert)
i2rotterdam is een project ter ondersteuning van allochtone jongeren in Rotterdam en omgeving met homoseksuele, lesbische of biseksuele gevoelens (holebi’s). Hoewel het project zich vooral richt op jongeren, staat het open voor alle leeftijden.

Wij organiseren activiteiten, bijvoorbeeld filmavonden en dialooggesprekken. Hier ontmoeten jongeren elkaar en delen hun ervaringen. Ook ontmoeten wij de jongeren op locatie bv. tijdens feesten of evenementen. Jongeren kunnen ook langs komen op onze locatie op het Weena in Rotterdam, hier kunnen de jongeren, op verzoek, praten met een van de ambulant jongerenwerkers van i2rotterdam. 

Meer info op website www.i2rotterdam.nl/


Vrijheid en veiligheid, waar trek je de lijn ?

Nieuwe gedragscode voor homojongerengroepen

12 APRIL 2008.
(Persbericht Movisie)
Homojongeren komen op steeds jongere leeftijd uit de kast. Twaalf jaar is geen uitzondering meer voor een coming-out. Veel homo-organisaties twijfelen soms nog om activiteiten voor deze jongeren te organiseren vanwege onbekendheid met de wetten over leeftijd en seksualiteit. MOVISIE heeft een gedragscode ontwikkeld op verzoek van het Homojongerenplatform. Dit platform is een samenwerkingsverband van lokale homojongerengroepen.
Download gedragscode voor homojongerengroepen | Meer info »»


SOCIALE HULPVERLENING

Ben ik, dan toch, zo!

Medewerkers van Telefoon & Inloop T&I verzorgen het Telefoon-en-Inloopspreekuur van COC Rotterdam waar je terecht kunt met al je vragen over homoseksualiteit, lesbische liefde en biseksualiteit bij mannen en bij vrouwen. Elke donderdagavond tussen 20 en 22 uur kun je langs komen voor een vertrouwelijk gesprek en een kop koffie in het pand van het COC Schiedamsesingel 175 (begane grond) in Rotterdam.
Je kunt ons dan bellen op 010 - 41 41 555.

Vanaf station CS te bereiken met tramlijn 5, richting Willemsplein, halte Kortenaerstraat, aan het eind van die straat rechts om de hoek.

Rotterdam Verkeert
De stichting Rotterdam Verkeert biedt kortlopende homo-lesbischspecifieke hulpverlening. Lees de info op www.rotterdamverkeert.nl

Roze adviestelefoon voor ouderen
23 JULI 2004. Stichting Rotterdam Verkeert houdt een telefonisch spreekuur voor homoseksuelen en lesbiennes vanaf 55 jaar.
Tel. 010 - 414 46 47. Maandag en dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 17 uur. Er kan gesproken worden over eigen ervaringen en er kunnen vragen gesteld worden over wonen, zorg en welzijn of waar men gevoelsgenoten kan ontmoeten.

Tri-Angel hulplijn voor allochtonen

Den Haag, 10 juni 2006. Tri-Angel is een hulplijn voor gays, lesbo's en bi's met kleur. Chat, mail of bel 070-388 93 52. Anoniem en vertrouwelijk. Iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 20:00 tot 22:00 uur; vrijdag van 13:00 tot 18:00 uur De gesprekken zijn anoniem.
Ook per
e-mail bereikbaar info@tri-angel.nl.
Website: www.tri-angel.nl

folder verkrijgbaar bij COC Rotterdam


Advocaten spreekuur COC Amsterdam

Iedere woensdagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur is er in het COC gebouw aan de Rozenstraat 14, Amsterdam, een advocaten spreekuur. Hier kun je terecht voor gratis juridisch advies bij één van de vrijwillige advocaten. De advocaten zijn gespecialiseerd in o.a. vreemdelingenrecht, relatie en partnerschapsrecht, asiel, erfrecht enzovoort. Kijk op COC Amsterdam in de rubriek activiteiten.

Aanmelden van tevoren hoeft niet. Je kunt gewoon naar binnenlopen en aan de medewerkers achter de bar zeggen dat je een advocaat wilt spreken. Het spreekuur verloopt in volgorde van binnenkomst.

Voor vragen over:

  • Partnerschap
  • Trouwen
  • Adoptie
  • vreemdelingenrecht
  • immigratie & verblijfsvergunningen e.d.

kun je ook terecht op de site van het ministerie van Justitie


het rode strikje is het symbool van gezamenlijke strijd tegen aids
 

*011209 terug naar bovenkant